20 noiembrie 2007

Alina Orlova




Nu prea am ce scrie si nici n-are rost. Simplul fapt ca dau de vocea, stilul si sound-ul Alexandrinei Hristov imi este de ajuns sa o ascult cu interes pe Alina.
In plus, piesa cu care v-o prezint este o fericita combinatie intre Tori Amos si folclorul slav..suna absolut interesant!
Tipa e lituanianca si canta in consecinta, dar ascultati muzica..nici eu n am idee ce zice..


Alina Orlova - Ramuma

19 noiembrie 2007

17 noiembrie 2007

Abis

Va prezint o revelatie.
Totul este cu atat mai spectaculos cu cat vorbim despre un proiect autohton. Trupa Abis este din Bucuresti si ar putea la fel de bine sa fie din Londra, New York sau Copenhaga. Se aude trip-hop, IDM, ambient, downtempo... si de aceea mie, fanul no 1 al trupelor Mandalay, Portishead, Zero 7, mi se pare un foarte mare deal existenta Abis-ului atat de aproape de noi..Stiu ca exista un album de debut aparut in 2005 (si pe care cu nesfarsita nerabdare va spun ca il astept any day now), k au existat niste concepte live despre care youtube-ul imi spune ca au fost absolut superbe ( vorbesc de concertul "Intre oras si stele" - frumos titlu nu?), si stiu ca urmeaza un al doilea album pe care-mi doresc sincer sa-l gasesc in magazine. Ii stiu de pe Manifest Yourself si tare-mi doresc sa castige competitia. Postez cateva randuri cu care se prezinta :

"ABIS, un proiect inceput in anul 2000 de Costin Dumitrache (inginer de sunet) si Marina Gingirof (architect). Initial, un mix intre ritmuri de trip-hop, sound psichedelyc, aranjamente de sintetizatoare si vocea eterica a Marinei, proiectul devine un album, o trupa si nu numai.

In 2005 ni se alatura, trecind de la studiul pianului classic la rhodes si hammond, Horatiu Serbanescu de numai 15 ani. Dupa citeva incercari nereusite si incompatibilitati, explozivul Vlad Ferariu ocupa postul chitaristului. Alaturi de Cristi Tache Dumitru (bass) si Juan-Carlos Negretti (percutie) toti formeaza azi trupa ABIS.


In aceasta perioada urmeaza sa apara si primul album "6.10.2005" odata cu primele videoclipuri si aparitii live. Intreg materialul poate fi ascultat pe site-ul nostru www.abismusic.ro"

Abis - Improvizatie live @ Club A


Abis - Hamburger Song

14 noiembrie 2007

Asteptand-o pe Alexandrina

Am ceva minunat de impartit: o secventa cu Alexandrina Hristov in filmul-documentar "Trois femmes de Moldavie" (Paul Cuzuioc)...un fel de videoclip al piesei Le monde me regarde, intr-o atmosfera din "top trei atmosfere", cum imi place sa o numesc. Un cantec special, intr-o imagine boema demna de personalitatea interpretei. Asteptand albumul... Alexandrina Hristov - Le monde me regarde

Inainte de toate

Lipsesc pentru ca sunt captiv in comunism..am adesea perioade de cateva zile in care ma arunc cu totul in timpul in care n-am trait decat atat cat sa simt acum ca acest timp a existat..
adica imi place sa adulmec izuri de trecut, facand ture pe www.igu.ro/latrecut; aflandu-ma prins intre slagare, documentare, carti vechi si tot ce tine de vremuri.
De exemplu, si pentru ca, poate, stiti cu totii despre ce e vorba, iata:

8 noiembrie 2007

Kumm sa fie

Expozitiunea n-are rost, club mic si inecacios, seara rece si atat.
Fara vreun fel de deschidere, cu un pic de intarziere, direct Kumm.
Setlistul acestei seri (care, prin amabilitatea vajnicului tobar Dominic, sta frumos in rama pe biroul meu) a cuprins pe langa vestitele Evil eye, Curse (il iubesc sincer pe Oigan pentru piesa asta), Butterflies si 1000 de chipuri, gasca de improvizatii dementiale intre, in si dupa cantece.Solo-urile lui Iordache si Domi, tavaleala pe asfaltul mochetat al clubului, bataia de joc care s-a facut de o chitara de altfel foarte scumpa si ce sunete au iesit din toate astea, dau o bucurie imensa ascultatorului roman (iesean in speta) care, din varii motive, nu ajunge nici la Bestival, nici la Sziget si care spera intr-o purificare originala a muzicii autohtone, iar Kumm face asta de 10 ani de-acum. Respect pentru ce inseamna creatie deosebita, interpretare perfecta, legatura sufleteasca cu fanii si un underground feeling ce numai ei stiu cum a ramas intact.
S-a cantat mult (si foarte bine),s-a bisat intins, s-a sfarsit si mai vreau...
Kumm sunt in continuare angels&clowns si sper sa ramana pentru macar inca 10 ani.

Pentru ca la Iasi (inca) nu are cine posta , un live asemanator de acum o luna, Oradea:

Kumm 10 ani - XS Iasi 8 nov


Angels & Clowns

Morgana

2 noiembrie 2007

Carla Bruni - definitia antitezei

Ce le face pe Carla Bruni, Charlotte Gainsbourg, Milla Jovovich sa cante ceea ce canta? Ce ganduri bune rod very core-ul unor fiinte aparent atat de superficiale? Sigur ca nu creeaza aproape nimic din ce interpreteaza, dar de ce o fac totusi, din posturi de mostenitoare ale unor imperii nu stiu de care, de femei ce transforma totul in aur pasind pe podiumuri infectate cu nimicuri pe doua picioare? Canta pentru ca simt. Pentru ca (absolut indiscutabil) pot. Si pentru ca se vor revolutii in mentalitatile anti-frumusete. Piesa urmatoare miroase a cafea si suna a tigari frantuzesti. Are gust de dragoste.



Carla Bruni - Quelq'un m'a dit