25 martie 2008

Rimi Natsukawa - Hana

Dadawa mi-a amintit ca anul trecut pe vremea asta ingrijeam un bonsai si ascultam melodia care urmeaza.
Intre timp, doar cantecul mi-a ramas...

Bloc patrol

M-am cam ferit pana sa si ascult valul de trupe indie rock internationale, temandu-ma in primul rand sa nu influenteze foarte mult compunerea propriilor piese. De trecut prin ele am trecut, bineinteles, si am ramas cu amintiri foarte faine despre Arctic Monkeys, The Killers sau, iata-ma dandu-va Snow Patrol si Bloc Party. Piesele sunt deja vechi dar acum m-au prins si nu mi-au dat drumul.

Snow Patrol - Set the fire to the third bar



Bloc Party - Hunting for witches

18 martie 2008

Road to Zion

Am vizionat in sfarsit pelicula "Hotel Rwanda"; mi-a placut la fel de mult (adica de un 8,5 pe IMDB) ca si "Last king of Scotland" sau "Blood Diamond". In plus am ceva timp de cand ascult muzica "zionista" si chiar africana pura: tata Marley si fiii, Daby Toure (pt asta creditul apartine babylonoise ),Ismael Lo, Arrested Development (care-s absolut bestiali), Patrice, Lauryn Hill +- Fugees...
Piesa subiacenta merge bine cu o tigara...
PEACE! (stiati ca e saptamana antirasism?)

13 martie 2008

Wanderlust

Cand va spuneam de orginalitatea sinonima cu tot ce reprezinta fenomenul Bjork, nu imi puteam imagina o asemenea gaselnita precum videoclipul despre care va voi vorbi.
Pana la (si legat de) asta, va amintesc faptul ca Bjork mai are in spate o premiera tehnologica in imagine prin clipul la piesa "All is full of love"; este deasemenea primul (sau printre foarte primii) artisti care au utilizat live "instrumentul" Reactable (despre care ma entuziasmam pe blog anul trecut)...iar acum iata, videoclipul piesei Wanderlust, prezentat ieri in premiera mondiala la New York, este o creatie 3D! ce poate fi vizualizata doar cu ochelari speciali.
Am citit ca s-a lucrat aproape un an la realizarea clipului, lista de credite acoperind cred o pagina A3.. De ce atata investitie intr-un videoclip?! Pentru ca Bjork are cu ce - la propriu si la figurat. Si daca aruncati privirea pe fotografiile ce urmeaza veti vedea usor ineditul, spectacularul si frumosul care fac ca lucrarea aceasta sa merite tot efortul. Sunt doar ingrijorat de cum o sa vad eu videoclipul, gandindu-ma ca va costa ceva sa-l cumpar cu tot cu ochelarii de care va vorbeam:)

Iata deci, cu ce s-au ocupat Bjork in ultimul timp:









L-am visat pe Brumaru.

8 martie 2008

Luna cadourilor muzicale la Iasi

TRAVKA a trecut pe 28 februarie prin clubul The Stage fara sa lase prea mare amprenta(din multe motive, tinand sau nu de trupa); desi toata muzica lor si in special albumul "Vreau sa simt Praga" suna incredibil de bine si-i voi aprecia in continuare pentru creatii.

Concertele la care urmeaza sa merg:
BYRON


Data cantarii este alta, si anume 9 Martie, tot in Sundays; modificarea s-a produs din vina exclusiva a clubului. Pentru cine nu stie Byron este trupa lui Dan Byron, fost vocal la Kumm (in perioada albumelor "Confuzz" si "Angels&Clowns" - acesta din urma cel mai bun din toata discografia lor in opinia mea) si Urma. Sunt unii dintre cei mai buni muzicieni de gen din tara si de aceea va garantez ca show-ul lor lasa "urme". O piesa dupa care am tanjit vreo doua saptamani (in sensul ca as fi dat foarte multe sa o fi compus eu:p)este Essential Piece


A doua iesire va fi la KUMM
(din nou)


Pe Kumm vi i-am povestit la sfarsitul anului trecut, deci nu-mi ramane decat sa va rog sa ne vedem la cantare.

Pe 16 va fi OCS in Casa de Cultura a Studentilor, dar nu merg. Au cea mai proasta atitudine fata de public din cate cunosc. Thanks but no thanks.
Si cam atat stiu. Sper ca in aprilie sa vina in Sundays Cocorosie:)
Si mai sper ca Alexandrina e pe gata cu albumul ca nu se mai poate:)