23 aprilie 2008

Am vazut-o pe Bjork!

M-am intors de 3 zile din Londra. A fost o experienta sublima presarata cu tot ce face si nu face un turist obisnuit in orasul ala.
Am bifat comunele puncte de interes major plus: gustat Dali, teatru londonez, Soho & Chinatown at night, si da.....BJORK live!
La Hammersmith Apollo pe 17 aprilie, turneul Volta.
Cuvinte nu am. Fericire, atat. A...si dependenta.

11 aprilie 2008

Sweeney Todd, un muzical de exceptie



Se intampla tot mai rar sa ma dea pe spate un film, si cu atat mai putin un regizor cu totul. Si asta poate fi din doua motive: ori vad prea multe productii, ori nu sunt regizori care sa-i doboare pe Kim Ki Duk si Von Trier in topul personal. Dar iata ca Tim Burton, caci despre una din creatiile sale este vorba, le are pe toate. Am vizionat remake-ul povestii barbierului din Londra pentru ca aparea Johnny Depp pe afis, si pentru ca l-am simtit asemanator ca atmosfera si stil mai vechii pasiuni "Sleepy Hollow". Si am avut dreptate. Au fost 2 ore (sau cate or fi fost) de muzical perfect , cu poveste catchy, desi absolut comerciala (holywoodian privita treaba, ca doar asta si este), cu joc actoricesc de mare clasa, cu vesnicele efecte vizuale de milioane de dolari pe care le-as condamna in alte imprejurari dar care aici construiesc cu rost decorul, si cu, bineinteles, o coloana sonora de exceptie, cum rar am savurat (nimic la fel de bun de la "Moulin Rouge" incoace, daca excludem lung metrajul "South Park - Bigger, longer & uncut", care nu prea incape in enumerare, din motive de stil, dar care a rupt).
Ce s-a-ntamplat in continuare...l-am luat la bani marunti pe Tim Burton si a lui colaborare cu Depp, mi-am amintit de mai sus-numitul "Sleepy Hollow" si am trecut fericit prin "Charlie and the chocolate factory" si "Ed Wood", descoperind un vizionar pe care il compar cu Michel Gondry la "sf-urile" minunate pe care le concepe.

In fine, intentia mea absoluta este de a atrage atentia asupra OST-ului din "Sweeney Todd", daca sunteti iubitori de muzicaluri sau macar iubitori de muzica..

Iata trailer-ul, caci profanare s-ar numi sa stric efectul muzicii cu o mostra de pe youtube.

1 aprilie 2008

BJORK - WANDERLUST

Reloaded. Sper sa ramana asa.
Enjoy!