28 noiembrie 2008

The Puppini Sisters



30 noiembrie. Urata zi. Concert Alexandrina in Bucuresti si The Puppini Sisters in Timisoara. Primul la sarbatorirea a doi ani de existenta Byron, al doilea la Festivalul de Jazz. Nici unul pentru mine dintr-un singur motiv care ma tine in Iasi fara drept de apel...Cateodata nu sunt convins ca merita sa ratez atatea...

Iata cine sunt surorile Puppini: o italianca si doua englezoaice cu 2 albume de cabaret harmony/swing/jazz (acest stil care in Anglia zilelor noastre este egal cu succesul spontan) la activ; canta in majoritate preluari dupa slagare ale anilor '40 si au o minutios lucrata prestatie live ce buchiseste totul de la decoruri si costume la scenografie, coregrafie si interpretare vocala. Lucruri pe care le consider de maxim efect si valoare artistica.

Nu stati acasa in seara de 30, pentru ca nu stiti ce pierdeti. Asadar, Alexandrina in Bucuresti si The Puppini Sisters in Timisoara. Enjoy!

27 noiembrie 2008

Dreaming of you


Ia, precum exemplu, nici mai mult nici mai putin decat aceasta zi de iarna.

Real Tuesday Weld, Islanda, piane, carciumi, lapte, zile, avioane, Bjork, friguri, freze, vechituri si carti, Alexandrina, cer, bonsaii toti si-un cantec. Ea.




The real tuesday weld - Dreaming of you

26 noiembrie 2008

Tricky


De obicei nu anunt marile evenimente muzicale ce au loc in Bucuresti, pentru ca are cine. Tricky fiind insa un artist (foarte) important in seria celor care umplu cu trip-hop & stuff aceasta toamna-iarna bucuresteana, iata-l si pe bellamuzica. Apropos de anotimpul muzical actual, va reamintesc ca au trecut prin tarisoara asta in ultimele 2-3 luni : Leonard Cohen, Thievery Corporation, Roisin Murphy, Underworld, Nouvelle Vague, Koop, Mum sau De Phazz.
Semne de bine in viata culturala a romanului obosit si snob:) Sper ca anul viitor sa creasca relevanta acestor concerte asupra urechilor noastre, caci, cantitativ stam din in ce in ce mai bine intre tarile pentru care Bestfestul romanesc e doar o adunare de cartier.

Diseara, la Sala Palatului, Tricky live. Iar aici,

Tricky - Evolution Revolution Love

25 noiembrie 2008

Le Bonheur



N'ayez pas peur du bonheur, il n'existe pas ni ici, ni ailleurs...

Berry - Le Bonheur

20 noiembrie 2008

Too good to be true


Videoclipul nu ma incanta dar piesa are atatea combinatii faine ca merita toata atentia. O voce prea dulce, amintind de Judy Garland si stilul vremurilor acelora, in amestec perfect cu cel mai curat old-school ska...Dance!

Saint Petersburg Ska-Jazz Review - Too good to be true

13 noiembrie 2008

Up!


Putina candoare dream-pop de la M83...

M83 - Up!


M83 - Up!

If I clean my rocket
We'll go flying today
And we'll hit the pockets
Of warm and crispy air

Oh you lovely boy you smell so sweet
We ride so well
And we load our pistols as we perch upon
My razor wings
Up to the planets up to the bodies of the galaxy
We fly we feed we suck we bleed we need...

If I clean my rocket
We'll go flying today
And we'll hit the pockets
Of warm and crispy air

Oh we flee the scene of our little crime
We feel so free
But the hounds of law they bite our heels
As we retreat
Up to the planets up to the bodies of the galaxy
Of the galaxy we fly we feed we suck we bleed we need...

11 noiembrie 2008

Heima - acasa in Islanda


Astazi e atat de rece afara incat ma opresc.
De ce atata Nord in mine?
Sunt de-acum zile intregi de cand revad inaltatorul "Heima"; documentarul,concertul, filmul, videoclipul, poezia, fotografia, muzica...
Sigur Ros au realizat cel mai frumos concept video din toate...cautati-l.

Sigur Ros - Hoppipolla (Heima trailer)

Architecture in Helsinki



Daca de I'm from Barcelona aflasem recent, de Architecture stiu de ceva timp si de tot atat in urma imi par extrem de originali si de interesanti. Dupa modelul aproape general al trupelor cu toponime in denumire, nici Architecture in Helsinki nu sunt din Finlanda, ci tocmai din insorita Australie. Fac un pop de tip suedez daca ma intrebati pe mine, si tot suedez daca nu...

Architecture in Helsinki - Heart it Races

6 noiembrie 2008

I'm from Barcelona


I'm from Barcelona sunt de fapt din Suedia, dupa cum va va sugera soundul pieselor urmatoare. Un proiect initiat de Emanuel Ludgren, care a adunat sub culorile numelui trupei nu mai putin de 30 de membri. Va veti da seama, atat instrumental cat si vocal de ce a fost nevoie de atatia oameni si cat de plin suna..deopotriva comercial si ciudat, in stil Architecture in Helsinki, despre care va voi vorbi cat de curand.

I'm from Barcelona - Paper Planes



I'm from Barcelona - We're from Barcelona