30 martie 2009

Polly Scattergood



well you can take what you want cause I have got nothing,
pass me some pills and I’ll go to bed,
but however much I toss and turn I feel a dark place up ahead...


Polly Scattergood - I hate the way




Fata asta are durerile si vocea lui Tori Amos.

24 martie 2009

Alexandrina Hristov lanseaza "Om de lut"





Artista basarabeanca Alexandrina Hristov lanseaza primul sau album – « Om de lut » - joi, 9 aprilie, incepand cu ora 21.00, in clubul Silver Church din Bucuresti. Lansarea este prefatata de o conferinta de presa a artistei., care va a avea loc la Carturesti, in data de 9 aprilie, incepand cu ora 13…..Dupa ce a cucerit publicul roman cu piesa « Fata merge pe jos » si cu talentul sau la pictura, Alexandrina intra pe piata muzicala cu albumul care este disponibil in magazinele Carturesti si Diverta din intreaga tara, dar si cu ocazia concertelor pe care artista le va sustine. Albumul contine 13 piese, care sunt o combinatie originala de soul, jazz, funk, R & B, electropop, rock, alternative.

Desi este primul sau album, nu este vorba despre un debut, Alexandrina fiind binecunoscuta publicului roman inca din 2006, cand Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit. Acum doi ani concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa « Fata merge pe jos » i-a asigurat recunoasterea. Alexandrina si-a atras aprecieri si datorita rolului sau din filmul « Trois femmes de Moldavie » al lui Paul Cuzuioc, un tanar regizor roman stabilit in Austria.

“Om de lut” a fost inregistrat in perioada iunie – decembrie 2007 in Timisoara si finalizat in mai 2008. Albumul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur. Echipa care a contribuit la realizarea sa este compusa din : Utu Pascu –mixaj, Marciano(New York) – mastering, Petre Ionutescu si Gabriel Almasi (studioul de productie PACmusic Timisoara) – producatori muzicali si orchestratori.

Originalitatea albumului este asigurata de lipsa unei unitati stilistice, fiind o imbinare reusita de soul, jazz, funk, R&B, electropop si rock. Combinarea instrumentelor acustice (trompeta, saxofon, trombon, contrabas, acordeon, mandola etc) cu diverse sounduri electro pun in valoare calitatile vocale deosebite ale Alexandrinei.

Artistii care au contribuit la realizarea albumului sunt : Alexandrina - clape, voce, Petre Ionutescu – clape, trompeta, acordeon, Gabriel Almasi – chitara, mandola, Czifrac Stefan – bas si Vali Potra - tobe. Invitati : Lucian Nagy – saxofon , K-lu – turntables, Radu Guti – trombon, Ion Vidu – tuba, Arthur Balogh – cotrabas, Tavi Scurtu – tobe electronice

« Om de lut » este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult bemol decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat – Frumos… iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina », spune Alexandrina despre primul sau album.

Omul de lut vine din dragoste pentru ascultatorii sai si in 9 aprilie 2009 la ora 21.00, va face primii pasi in lume in clubul Silver Church din Bucuresti. Conferinta de presa care anunta lansarea se va desfasura pe 6 aprilie, la Carturesti, incepand cu ora 13.

Albumul beneficiaza de o a doua ceremonie de lansare, la Timisoara, in data de 16 aprilie, la Teatrul Magyar, ora 20, si de un turneu de promovare.

Incepand cu luna aprilie, « Om de lut » este disponibil in magazinele Diverta si Carturesti din toata tara, dar poate fi achizitionat si cu ocazia concertelor pe care artista le va sustine.

Despre Alexandrina
Alexandrina Hristov s-a nascut la Chisinau. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea sa se leagă de muzica, pictura si poezie, pe care le combina foarte reusit. Piesa cu care a devenit cunoscută publicului românesc se numeşte “Fata merge pe jos”.
Printre primele sale apariţii se numără o serie de concerte la Cafe Deko din Bucureşti, precum şi participări la emisiuni precum “Teo” (Pro TV),”Garantat 100%” (TVR) ori “Duminica în familie” (Antena1). Artista a câştigat, de asemenea notorietate, prin intermediul Internetului, înregistrările din concerte fiind răspândite prin programe peer-to-peer. A cantat la Festivalul de Jazz de la Garana, Festivalul “Om bolnav”, la Pestera Bolei, la Festivalul International de Film Transilvania. A avut numeroase aparitii in Bucuresti si in tara.

22 martie 2009

City never sleeps

You know there's so many people
Living in this house
And I don't even know their names

I guess it's just a feeling


Anii '80 cu doza lor serioasa de glam erotic..Si singurul motiv pentru care imi amintesc ca am vazut "Nine 1/2 weeks"

Madonna ar fi spus : "And I'm not sorry, it's human nature"

17 martie 2009

Tine pasul cu mine

M-a luat tare cu baietii de la Unu'. Au piesele astea de-ti dau impresia ca tin toata experienta lumii in instrumental.
Dume dintr-alea in vin in cap : ca atunci cand te priveste un caine si stii k e de o mie de ori mai inteligent decat tine (de exemplu); ei asa-i cu niste piese in lumea asta...suna asaa...matur...nush cum...elevat...si atotstiutor. Nu ma refer la versuri de data asta.
Una din putinele chestii pentru care il inghit pe Dan de la Omul cu Sobolani.


Tine pasul cu mine cu Dan de la OCS
Asculta mai multe audio Muzica
doua posturi unul dupa altul. cred ca vreau sa va pun muzica.

12 martie 2009

Fantomes

Khan a scos albumul "No comprendo" in colaborare cu multi solisti, dintre care amintesc de Julee Cruise, vocea de pe soundtrackul "Twin Peaks". Piesa interpretata de aceasta este un IDM cat se poate de cuminte, clasic as putea spune, dar care face cu ochiul prin simplitate si feeling "cafe del mar".



Khan - Say Goodbye (with Julee Cruise)
Totusi, ce m-a facut sa caut acest album este piesa care da titlul postului, in speta "Fantomes", o lucrare scurt-bolnava, despre care sigur nu veti spune ca a fost facuta intr-o frumoasa dimineata de primavara, cu randunele pe pervaz.

Asadar, pentru a-mi da dreptate, dati-va aproape de ceva eter si luati din versuri, ca-s muncite, zau!



Khan - Fantomes