14 februarie 2008

Raul Midon

Perfectiunea tehnica.
Fara comentarii.

13 februarie 2008

Beinart IV

Steven Kenny















The Real Tuesday Weld



O idee nascuta dintr-un vis. Asa vorbesc componentii trupei despre proiectul The Real Tuesday Weld. Se spune ca fondatorul ei, Stephen Coates, a avut un vis cu actrita americana Tuesday Weld ("Once upon a time in America"), pe al carui fundal se derula soundtrack-ul ce va deveni muzica trupei..
Bineinteles ca unei asemenea inspiratii divine ii trebuie feed-back cat se poate de pozitiv; oamenii au inteles asta si au intors lumii sase albume unul si unul.

E muzica jazzy-cabaret, cum spun unii; atat de veche si de noua in acelasi timp.

Poezie-n versuri, nostalgie-n cantec si un ceai englezesc pe timp de ploaie.

The Real Tuesday Weld - Someday


The Real Tuesday Weld - At The House Of The Clerkenwell Kid

6 februarie 2008

Noir Desir

"Le vent nous portera"

Radacini


Pe Teodora Enache ar trebui sa o fi cunoscut cu totii. Daca nu, va spun ca e cea mai apreciata solista jazz de la noi, plecata din Iasi si crescuta sub aripa lui Johnny Raducanu; ajunsa cu muzica-i departe in lume...
Albumul "Radacini - Back to my roots" 2002 este cel mai bun material prin care va puteti cunoaste cu Teodora Enache, dat fiind faptul ca este un disc de remake-uri ale unor piese cantate de Mariei Tanase, dintre care va prezint preferata mea, "Doina din Dolj"..
Foarte important de mentionat este faptul ca la acest album au participat ca instrumentisti precum Lucian Maxim (percutie si tot ce tine de) si foarte cunoscutul Marius Mihalache la tambal.

"Radacini" este un proiect care m-a impresionat profund si de aceea dupa atatia ani de la lansare, ma simt obligat a ni-l reaminti.

Teodora Enache - Doina din Dolj