17 octombrie 2008

Taxidermia




Un film greu,schizofrenic si delicios. Taxidermia a primit "Un certain regard" la Cannes in 2006 si lasa urme in constiinta privitorului care crede ca a inteles ceva...Rupt parca din plasmuirile de pe beinart, iata trailerul unui proiect prea original pentru zilele noastre:

5 comentarii:

Dan spunea...

Da... interesantă estetică a urâtului...

oceania spunea...

N-am vazut filmul dar am auzit ca nu este usor de digerat si nu este recomandat celor mai sensibili. De fapt, este un film soc in toata puterea cuvantului. Totusi mi-ai starnit curiozitatea.

Dan spunea...

Taxidermia... varianta "light" a unei alte pelicule... "Salo" :)

Lucian Curelariu spunea...

Dan, "Salo", pe cat e de vechi pe atat de gratuit exagerat in imagini...ideea (ca nebunie) e interesanta dar modul de prezentare exagerat si uniform...Taxidermia lucreaza mult la nuante si schimba planuri astfel incat nu te plictisesti nicidecum ...cu atat mai putin nu te oripilezi de nimic..nu e timp.:) oricum remarcabila comparatia, din lipsa de alte comparatii am alaturat si eu Taxidermia unor "Salo", "Holy Mountain", etc...
deasemenea,nu consider ca stiu nici macar jumatate din filmele de gen ca sa fiu mai plauzibil in afirmatii...sunt pura speculatie amatoriceasca:)

Oceania, sunt sigur ca nu te-ar impresiona in mod placut (sau in nici un caz mai mult decat unele scabrozitati de pe siteul beinart), dar te-ai afla mai castigata cu o experienta oarecum extrema daca gasesti timpul sa-l vizionezi..

Dan spunea...

Da, Lucian, ai dreptate... cam aşa stau lucrurile