3 februarie 2009

Oscar 2009

Revolutionary Road, The Reader, The Curios Case of Benjamin Button,Slumdog Millionaire, Vicky Cristina Barcelona, Doubt, Australia...sunt filmele pentru care consider ca Oscarurile acestui an vor fi mult mai realiste valoric decat in multi din anii trecuti. Va recomand fara a clipi oricare din aceste jucarii cinematografice..majoritatea drame de duminica seara, dar impresionante si excelent lucrate si interpretate. Aruncati o privire pe lista de nominalizati si vedeti despre ce e vorba. Filmele acestea, mie mi-au fost frumoase.

Va las cu Woody Allen..

3 comentarii:

oceania spunea...

da, filmul asta e si pe lista mea de filme pe care mi le-am propus sa le vad la inceputul acestui an. cred ca incep cu el. m-ai facut curioasa.

Lucian Curelariu spunea...

nu stiu de ce, dar imi imaginam ca tocmai tie iti va parea curios acest trailer ;) enjoy!

Unknown spunea...

Woody Allen este D E L I C I O S ca de obicei! iar Penelope Straluceste, pur si simplu, aproape la fel de mult ca in filmul lui Almodovar.

Minunata este si Kate Winslet in Revolutionary Road, are o forta si o frumuseste cum rar am vazut in ultimul timp. Filmul mi se pare cel mai bun pana acum (nu am vazut insa The Wrestler pe care pariez eu :) )

The Curious Case este...mediu, bombastic prin prelucrarea imaginilor (m-a oripilat s ail vad pe Brad Pitt ca un om de ceara la 16 ani) si mai ales prin poveste, emotionant inevitabil, insa continui sa sustin ca este un film mediu. Jocul nu ma impresioneaza si nici decorurile, totul e prea fals pentru a crede, chiar si intr-o poveste fanstastica.

Insa nici unul nu poate fi mai fals si mai artificial si mai plictisitor decat epopeea Australia. Lipsit de suflet! Lipsit de viata!

Slumdog Millionaire este ok. Nu mi-a spus nimic nou, mai ales dupa ce vezi City of God. Este previzibil. Relaxant.

Cred ca avem cu totii nevoie de Doubt. Ce film curajos, atat pot spune.

Insa nici o vorba de Frost/Nixon? Ce tur de forta! Ce priviri! Ce actori! si cu toate asta, aproximativ trei sferturi din film redau cuvant cu cuvant interviul inregistrat si deja celebru al celor doi. Culisele fac diferenta :)

Vizionare placuta in continuare...dar numai filme bune! :p

a.