17 noiembrie 2007

Abis

Va prezint o revelatie.
Totul este cu atat mai spectaculos cu cat vorbim despre un proiect autohton. Trupa Abis este din Bucuresti si ar putea la fel de bine sa fie din Londra, New York sau Copenhaga. Se aude trip-hop, IDM, ambient, downtempo... si de aceea mie, fanul no 1 al trupelor Mandalay, Portishead, Zero 7, mi se pare un foarte mare deal existenta Abis-ului atat de aproape de noi..Stiu ca exista un album de debut aparut in 2005 (si pe care cu nesfarsita nerabdare va spun ca il astept any day now), k au existat niste concepte live despre care youtube-ul imi spune ca au fost absolut superbe ( vorbesc de concertul "Intre oras si stele" - frumos titlu nu?), si stiu ca urmeaza un al doilea album pe care-mi doresc sincer sa-l gasesc in magazine. Ii stiu de pe Manifest Yourself si tare-mi doresc sa castige competitia. Postez cateva randuri cu care se prezinta :

"ABIS, un proiect inceput in anul 2000 de Costin Dumitrache (inginer de sunet) si Marina Gingirof (architect). Initial, un mix intre ritmuri de trip-hop, sound psichedelyc, aranjamente de sintetizatoare si vocea eterica a Marinei, proiectul devine un album, o trupa si nu numai.

In 2005 ni se alatura, trecind de la studiul pianului classic la rhodes si hammond, Horatiu Serbanescu de numai 15 ani. Dupa citeva incercari nereusite si incompatibilitati, explozivul Vlad Ferariu ocupa postul chitaristului. Alaturi de Cristi Tache Dumitru (bass) si Juan-Carlos Negretti (percutie) toti formeaza azi trupa ABIS.


In aceasta perioada urmeaza sa apara si primul album "6.10.2005" odata cu primele videoclipuri si aparitii live. Intreg materialul poate fi ascultat pe site-ul nostru www.abismusic.ro"

Abis - Improvizatie live @ Club A


Abis - Hamburger Song

5 comentarii:

irina spunea...

Suna incredibil de bine.

Unknown spunea...

de ce asa incredibil??! :p suna curat si frumos

Anonim spunea...

primul album l-am vazut atat in cora cat si in magazinul de muzica din spatele intercontinentalului :D

Lucian Curelariu spunea...

sorry M, dar eu sunt departe tare de magazinele mentionate. In Iasi si cred in tot restul tarii lipseste, te asigur..
Oricum, ms de mentiune.:) poate dau o fuga

ElectroBlog Ro spunea...

intradevar Abis este o trupa absolut superba a carei inregistrari live le ascult cu mare placere