18 ianuarie 2008

Cibelle


Brazilianca rezidenta in Londra, aducatoare de ritmuri si inflexiuni vocale specifice tarii sale, inglobata cu succes de spiritul multicultural englezesc. Albumul inregistrat aici in 2006 (al doilea din cariera) se numeste "The Shine Of Dried Electric Leaves" si trebuie ascultat de iubitorii Lhasa,Imogen Heap, Feist,Kate Havnevik si mai ales Astrud Gilberto.. vor gasi cate putin din ce-i mai bun in fiecare...

Cibelle feat. Devendra Banhart - London, London (remake al piesei lui Caetano Veloso)


Pe langa faptul ca si a doua piesa e cover (dupa Tom Waits de data aceasta), videoclipul si vocea sunt marca inregistrata Emiliana Torrini (poate de aia m-a bucurat?)

Cibelle - Green Grass

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu prea inteleg de ce unii se straduiesc (mai mult sau mai putin) cu reinterperetarea unor piese care suna asa bine cum e cazul london london cantata de Caetano Veloso fara sa aduca o nota personala (alta decat o voce mai miorlaita). Si imi place asa mult Devendra Banhart insa de data sta il simt "folosit" ;)Varianta dupa tom waits e mult mai reusita si in plus se prezinta si cu un videoclip delicat cat sa iti ia urechile si sa le puna la ochi. si la capitolul "suna ca...imi aduce aminte de..." re/asculta-o pe madeleine peyroux cantand dupa leonard cohen "dance me..."(si ce melodie!!) http://www.youtube.com/watch?v=Pl-cVgAU8K8
si pentru ca a venit vorba de coveru-uri si de leonard...mai e si rufus http://www.youtube.com/watch?v=EeYCnw4wbTc
stau ambele reinterpretari pe propiile lor picioare si nu imi permit nici o comparatie cu originalul. enjoy!

Lucian Curelariu spunea...

oricine ai fi, e cel mai pertinent si complet comentariu anonim...foarte interesant ce mi-ai trimis; ma bucur ca sunt oameni care citesc, stiu despre ce e vorba si ma completeaza cu informatiile lor. Multumesc!

Livia Gyongyosi spunea...

eu acum am descoperit-o. drept care i-am dat un google si am ajuns aici. ma bucur ca o sa ascult london london cantata de caetano veloso, de care nu stiam. ma duc sa vanez cd-uri. ura!