31 iulie 2008

Beinart V

Ray Caesar








Deine Lakaien

O piesa care m-a obsedat acum o jumatate de an si de care iata, mi se facu dor :

Deine Lakaien - Over and Done

19 iulie 2008

Hercules and love affair


Hercules and love Affair este un proiect dance new-yorkez pus pe picioare de DJ Andy Butler, alaturi de Nomi, Kim Ann Foxman si....Antony Hegarty. Ei bine, ideea nu putea fi decat o reusita conceptual-comerciala; atat de reusita incat piesa care urmeaza se difuzeaza "un pic" si la noi. Se pare ca radioul romanesc (de prima audienta) a avut o scapare fericita in a aduce la urechile poporului ceva cu adevarat catchy si valoros deopotriva. Sper sa nu fie doar o scapare..

Hercules and love affair - Blind

Chica and the Folder





O trupa cu vreo 26 de mii de views pe myspace poate trece drept necunoscuta...pentru mine cu siguranta era pana ieri.
Facand-mi obisnuitul tur de net in cautare de eventuri muzicale autohtone, aflu de Bridge Festival, show putin mediatizat se pare, poate tocmai din cauza lipsei de nume cu rezonanta ale muzicii mondiale. Festivalul are loc la Giurgiu-Ruse chiar in aceste zile si face parte dintr-un proiect numit European Sound Delta, concept "pan-european axat pe sound-art, live performances, field recording". Pe afis : Prins Thomas, Mira Calix, Phill Niblock, Chica and The Folder, Minus si Ion, Sillyconductor, Tom Wilson, Alien Pimp, SKVJS, Vali Chincisan, Henning Lundkvist, Pistamashina, Cosmiq Microbiq, Camil, Julien Ottavi, TO, Katherine Liberovskaya, WPMG

Ok, ideea e ca am cautat primul nume care a sarit in ochi, si anume Chica respectiva (dimpreuna cu Folderul adiacent). Descopar cu entuziasm o muzica electronica inteligenta in "aberatiile" ei, aducand optimismul Soutpaw (gasiti un clip al lor acu cateva posturi) in combinatie cu gravitatea lui Amon Tobin, spre reusita unui concept pe care o sa-l numesc dark-pop.

Chica and the Folder mi-au placut mult si ma bucur sa stiu ca festurile romanesti sunt mai numeroase si mai diverse decat imi inchipuiam.

Chica and the Folder - Perfect Day



Chica and the Folder - Perfect Day
Asculta mai multe audio Muzica »