1 octombrie 2007

re:publik

de la o vreme cumpar revista asta pentru poze si filme. am crezut ca doar mi se pare nashpa scriitura. si nu...oamenii aia scriu mai prost decat mine pe blogul asta.imagine that! relatia mea cu publicatiile de muzica & such are un trecut lung dar simplu: se compune din perioada in care culegeam si cea in care aleg - de atunci pana azi, trecand dens prin "Sunete" si mai nou "Re:publik", ceva s-a schimbat terific.
O sa las "Sunete" putin deoparte pentru ca sunt sensibil mai buni in ce astern pe hartiile alea de le citeste o tara si pentru ca e iubire veche intre mine si colectia asta. Dar Re:publik trebuie sa se reconsidere pana nu o fac altii si cauta in continuare filmele pe net, pt. k de altceva nu sunt buni. Am vazut-o extrem de elitista cand a aparut si chiar am parcurs-o cu subiectivitate o perioada, dandu-i circumstante atenuante de toate soiurile...dar se gasesc niste oameni care recenzeaza, relateaza, scriu editoriale s.a. asa cum nu se face..inteleg ca durerea-n cot e majora acolo din principiu (tocmai datorita elitismului auto-impus dar care nu le iese prin calitatea articolelor), insa pupincurismele din interviuri, jargonul nelipsit din relatari, nu fac casa buna cu o institutie (i-as spune) formatoare de opinie. Pai cum? Bineinteles ca sunt formatori de opinie! Eu gandesc asa: "hai sa vedem cum privesc astia de la re:publik (de exemplu) cutare sau cutare eveniment, fenomen, artist, produs etc. Dar chiar nu intereseaza pe nimeni tonul anost, nervos sau mai rau, oripila(n)t pe care il utilizeaza la fiecare neplacere artistica pe care o dobandesc si care ni se impune sine qua non, prin brutalitatea exprimarii. Ar trebui ori sa faca niscaiva training cu Berti Barbera, ori sa se numeasca revista de critica (nu ca astfel s-ar permite subiectivitatea) ori sa "nu ridice tonul" pentru ca nu au de ce.
Asadar, (cel putin )luna asta "Re:publik" are un (foarte) mare minus. sucks for 'me, caci am de gand sa-mi procur cateva numere mai vechi care-mi lipsesc si stiu k nu o fac decat de dragul inca unei colectii.


(de fapt, cateodata sunt amuzanti precum porcusorul isteric)

P.S: Mihai Chirilov imi place mult.

3 comentarii:

Moral Orel spunea...

Word!... E boring si pretentious fara sa aiba sustinere...

SunShine spunea...

stiti cumva de ce a disparut de pe piata aceasta revista?...

Lucian Curelariu spunea...

nu a disparut, shimmmo. Doar ca fiind cu target oarecum restrans si cu pret oarecum ridicat, nu orice ghereta cu ziare si-o permite..Magazinele mari gen Diverta o au cu siguranta. + Orice Mall, Carrefour, Kaufland etc;)

Mai nou, a inceput sa sune mai bine decat la vremea postarii asteia...

Thnx 4 droppin' by